Bursa ili Mustafa Kemal Paşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Suuçtu Şelalesi adeta Bursa‘nın yoğun ve hareketli şehir hayatından kaçış noktası durumunda. Yaklaşık 38 metre yükseklikten dökülen şelale muhteşem tabiatı ile birleşince ortaya harika manzaralar sunuyor. Akan su çeşitli kaynaklardan çıkan suların birleşimi sonucu oluşuyor. Ayrıca şelale çöken fay hattı sonucu meydana gelmiş. Bazı yazılarda bu şelalenin Bilecik’te bulunan Suuçtu Şelalesi ile karıştırıldığı görülmektedir. Bu yazımızda Bursa sınırları içerisinde bulunan Suuçtu Şelalesi Hakkında Bilgi veriyoruz.

Suuçtu Şelalesinde Neler Yapılır?

Şelale bölgesinde bir doğa aktiviteleri ve Türk Kültürünün vazgeçilmezi olan Mangal keyfi yapmanı mümkün.

  • Şelale etrafında bulunan masalarda mangal yapabilirsiniz
  • Şelaleye doğru bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Ancak bu aktiviteyi yaparken kaygan yosunlu zeminlere dikkat ettin. Kara lastik olarak bilinen lastik ayakkabılar giymeniz güvenliğiniz için önerilir.
  • Yazın en sıcak günlerinde bile bölgede serinlemeniz mümkün.
  • Bölgede bulunan işletmede alabalık ziyafeti yapabilirsiniz.
  • Doğa fotoğrafçılığı için bölgenin rengarenk tabiatını konu alabilirsiniz.
  • Bölgede çadır kampı kurabilirsiniz.
  • Şelale rotasında bulunan Şelale Et Mangal ve Piknik işletmesinde bir yemek ziyafeti çekebilir veya kahvaltı yapabilirsiniz.  İşletme hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0224 613 15 75 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Ayrıca bu işletmede kır düğünü imkanıda var.

Suuçtu Şelalesi Hakkında Bilgi

Akan su içilebilir seviyededir. Mustafa Kemal Paşa ilçesi suyu ihtiyacının bir bölümü bu akan sudan karşılanır. Şelalenin yüksek kesimden akarken rüzgarın etkisiyle su taneciklerinin insanların yüzüne çarpması sonucu ismini aldığı düşünülmektedir.

Bursa gibi kalabalık bir şehirde adı her geçen sene daha fazla duyulmaya başlanan Suuçtu Şelalesi özellikle yaz aylarına denk gelen haftasonları tıklım tıklım oluyor. Bölgeye mümkünse hafta içi bir gün gitmenizi tavsiye ederiz.

Suuçtu Şelalesi Çevresinde Neler Yenir ?

Şelaleye giden yol üzerinde bulunan Şelale Et Mangal ve Piknik’ te kahvaltınızı yapabilirsiniz. Size doğa içerisinde güzel bir köy kahvaltısı sunacağından şüpheniz olmasın. Kahvaltı yanından gelen büyük bir demlik çay da kahvaltınızı uzattıkça uzatmanızı sağlıyor.
Doğa içerisinde mangal yapılması ülkemizde sıkça rastlanılan bir durum olduğu gibi burada da mevcut. Şelale yakınlarındaki ormandan yükselen mangal kokuları aslında pek de hoş değil. Yine de ben mangal keyfi yaparım diyorsanız elbette mümkün. Tabii yanınıza sandviç tarzı şeyler alıp onlarla atıştırabilirsiniz. Böylece doğa ile vakit geçirmek için daha fazla vaktiniz olur.

Suuçtu Şelalesine Nasıl Gidilir?

Bursa merkezi ile Suuçtu Şelalesi yaklaşık 100 km’dir. Bölgeye Bursa Merkezden direk olarak otobüs hattı bulunmuyor. Özel aracınızla Mustafa Kemal Paşa ilçesinden Kayabaşı köyü tarafına hareket ederek Muradiyesarnıç köyü içerisinden geçip şelaleye varabilirsiniz.